Billede fundet på nettet. |
Når man
bruger bagepapir er det nemt lige at skrive på rullen hvilken kryddersmør den
indeholder. Smart hvis man har flere forskellige slags liggende.
Hvidløgssmør
Hvidløgssmør
er velegnet i kartofler, på bøffen, i flütes, på rejer og til stegt lammekød.
Hvor meget hvidløg er en smagssag.
TIP: Prøv at
tilføje lidt revet citronskal og evt. krydre med salt og peber.
Kryddersmør m. chilli og lime
Chillismør
egner sig bedst til oksekød – steg og steaks. Hvor meget eller hvor stærk man
ønsker den, må være op til en selv.
TIP: Riv
lidt limeskal i.
Persillesmør
Persillesmør
er lækkert til især oksesteaks, kartofler og fersk kylling. Jeg bruger meget
persille, men igen en smagssag. Jeg deler som regel portionen og tilføjer
hvidløg i den ene halvdel.
Myntesmør med citron
En anderledes smør, som man bør prøve. Hak myntebladene fint, rør det med 250 g smør og tilsæt salt, peber og citron.
Rødvinssmør
Her er en
smør, som er super lækker til oksekød, som bøffer, højreb, mørbrad mm. Kog 2
hakkede skalotteløg med 1 dl rødvin og 2 spsk rød portvin. Lad det koge ved
medium varme til konsistensen er som tynd sirup. Sæt det på køl. Rør den
afkølede sirup med 100 g smør.
Bernaisesmør
Den
klassiske smør til det grillede kød må vi ikke glemme. Der er mange måder at
lave det på, men her er min version. Kom 3 finthakkede skalotteløg i en gryde
med 4 spsk vineddike, 4 spsk hvidvin, 1 tsk tørre estragon. Lad det koge ind
til en dejlig sirup. Stil det på køl. Rør den kolde sirup med 250 g blødt smør
og ½ tsk havsalt. Rør lidt frisk estragon eller persille i.
Blåskimmelost
med rosmarin
Rør 250 g
blødt smør sammen med 2-3 spsk hakket frisk rosmarin, 2 spsk balsamicoeddike, 1
tsk worcestershiresauce, 1 fed presset hvidløg, 50 g smuldret blåskimmelost, ½
tsk havsalt og 1 knivspids peber.
"The king of steak-smør"
Rør 250 g
blødt smør med 4-5 spsk friskhakket persille, 4 tsk friskpresset citronsaft, ½
tsk havsalt og 1 knivspids peber.
Chilismør
med løg og koriander
Rør 250 g
blødt smør sammen med 3 finthakkede skalotteløg, 1 spsk hakket frisk koriander,
1 spsk finthakket rød chili u/ kerner, 1 tsk friskpresset limesaft, 1 tsk revet
limesaft, ½ tsk havsalt og 1 knivspids peber.
Pesto-valnøddesmør
Her er en
smør som egner sig perfekt til nye kogte kartofler om sommeren. Basilikumpesto
kan erstattes af fx en rød pesto. Vær obs på at det er de færreste pesto som
egner sig sammen med valnødder. Ønsker man at lave en smør med andre pestoer,
vil jeg undlade valnødderne, så man bare laver en "pesto-smør".
Rør 250 g
blødt smør sammen med 3 spsk basilikumpesto, 3 spsk finthakkede ristede
valnødder, ½ tsk havsalt og 1 knivspids peber.
Kryddersmør
med soltørrede tomater
250 g blødt
smør røres sammen med 2-3 fed presset hvidløg, 10 hakkede soltørrede tomater, 3
spsk hakket frisk persille og 2 knivspids salt.
Kryddersmør
med hasselnødder
Rør 250 g
blødt smør sammen med 50 g ristede hakkede hasselnødder, 2 spsk hakkede dild, 1
fed presset hvidløg og 1 knivspids salt og peber.
Rødløgssmør
Billede fundet på nettet. |
- 1 lille finthakket rødløg
- 1 lille finthakket fed hvidløg
- 1 1⁄2 dl rødvin
- 1 spsk mørk balsamicoeddike
- 3⁄4 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 100 g blødt smør
Note: Egner sig perfekt til steak, højreb, mørbrad, fisk, vildt, kartofler, grillede grønsager og svinemørbrad mm
Ingen kommentarer:
Send en kommentar