søndag den 14. maj 2017

Hvedeknopper m/ fordej


Fordej:
- Kan undlades, men anbefales og det tager kun 2 minutter. Rør 200 g mel, 2 dl vand og 10 g gær sammen med en gaffel og stil skålen koldt til næste dag. 

Ingredienser:
2 1/2 dl lunken vand
2 1/2 dl lunken mælk
20 g gær
2 æg
15 g havsalt
50 g rørsukker
10 g stødt kardemomme eller ristede kapsler (undlad det og du vil få nogle lækre fødselsdagsboller)
ca. 1–1,2 kg hvedemel
50 g blødt smør

Hæld vand og mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, havsalt og rørsukker i blandingen efterfulgt af kardemomme og hvedemel (hold igen med hvedemelet). Tilsæt nu fordejen, hvorefter små stykker smør røres i med jævne mellemrum. Ælt dejen LÆNGE - en røremaskine vil være en fordel - og tilføj resten af melet indtil dejen lige akurat slipper kanterne på skålen. Lad dejen hæve tildækket 2 timer i skålen på et lunt sted.
Vend dejen ud på et melet bord, og tril den ud til en lang pølse. Del den i 20 stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bradepande med bagepapir eller foliebakker sprayet med bageolie, så de står tæt uden at røre hinanden, og lad dem hæve lunt i 2 timer, til de har dobbelt størrelse og er hævet sammen.
Bag hvedeknopperne ved 220° i ca. 12-15 minutter. Vend de færdigbagte knopper ud af bradepanden, og lad dem afkøle på en bagerist. Skær hvedeknopperne over ved servering, og rist dem sprøde i ovnen i 6–8 minutter ved 200°.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar