mandag den 6. juli 2015

Ostebrød - velegnet til grill

(250 g mel = 4 personer)

Dette "snydebrød" smager super godt og jeg bagte det kontant sidste år, når vi grillede. Det med ost er vores foretrukne, men kan laves med andet fyld på toppen eller i dejen. Prøv at dyppe det i aioli.

Køb en Amo (ja en Amo) brødpakke - enten ciabatta eller yoghurt. En pakke giver 4 brød. Nedenfor henvises der til 1 brød (250 g brødblanding).

Følg vejledingen på pakken, men undlad 50 g af melet og tilføj 1 spsk olie og 1-2 dl revet ost. Her foretrækker vi den der er beregnet til pasta eller den der står gratinering på. De smager af mere, men det er jo en smagssag hvad man er til. Tilføj resten af melet indtil en lind dej. Er der ikke nok mel, så tage alm hvedemel, så man ikke "ødelægger" pakken.

Har man tiden er det altid godt at lade dejen hæve en times tid. Jeg kan ofte være i tidspres så normalt tilsætter jeg en smule mere gær og så trykker/strækker jeg dejen ud på bagepapir med det samme. Her hæver den ca 15 minutter. Inden den ryger ud på den VARME pizzasten, trykker jeg lidt huller med fingrene, hvorefter jeg hælder lidt olie over efter fuldt af en håndfuld ost og nogle gange lidt salt. Ud på grillen ved 200 g. og så ca 25 minutter.

Det er VIGTIGT at osten ikke er køleskabskold, da det sløver hævningen! Lige meget hvad man tilføjer dejen, SKAL det i, inden alt melet.
Brødet kan også bages i en foliebakke med bagepapir i bunden to-go. Der er plads til 2 brød.

Flere variationer:
 - Tilføj fx hakket persille og hvidløg, dryp toppen med hvidløgsolie og drys med salt.
 - Prøv forskellige olier til toppen: Chilie, krydderurter, citrus.....
 - Dryp toppen med olie og drys med salt og hakket rosmarin.
 - Eller lav det som madbrød med hk forårsløg, små bitte stykker peberfrugt, små stykker cheddar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar