(4 personer)
2 svinemørbrad ca 700 gram
25 gram smør
1½ tsk karry
2 dl vand
1 tsk salt
1 tsk stødt koriander
Sauce:
1 tsk maizena
1½ dl creme fraiche 18%
2 tsk soya
2 spsk syltet hakket ingefær
2 tsk ingefærlage
½ dl friskpresset appelsinsaft
200 gram friske bønnespire
1 squach i tynde stave
Tilbehør:
Løse ris (eller nye kartofler afhænging af årstiden)
Kog risene efter anvisning. Puds mørbraderne for sener og hider. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og lad den bruse af. Brun mørbraderne i smørret i ca 4 minutter på hver side. Tilsæt vand, salt og koriander. Steg mørbraderne ved svag varme og under låg i ca 10 minutter på hver side. Tag dem og og hold dem varme.
Sauce:
Rør maizena sammen med creme fraiche og soya. Tilsæt ingefær + lage, appelsinsaft og creme fraiche-blandingen til skyen. Kog sauce godt igennem og vend bønnespirer og squachstave i saucen og varm det igennem. Smag til.
Skær mørbraderne i skiver og anret i et dybt fad. Hæd saucen over og server til de varme ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar