(4 personer)
Bliv ikke skræmt at denne opskrift med brombær, men tag springet.
2 Berberi andebryster a ca 300 gram
700 gram kogte kartofler
Salt og peber
50 gram smør
Sauce:
50 gram sukker
1½ dl rødvinseddike
250 gram brombær
1/4 dl citronsaft
4 dl hønsebouillon
1 spsk maizenamel
50 gram smør
Salt og peber
Tilbehør:
2 julesalat
½ dl citronsaft
½ dl sukker
70 gram smør
Rids andebrysternes skind og krydr med salt og peber. Brun dem i fedtstof med skindsiden nedad i ca 6-8 minutter ved god varme. Når de begynder at tage farve vendes de og steges yderligere ca 5 minutter. Hold kødet varmt. Skær kartoflerne i skiver og steg dem gyldenbrune i fedtstoffet.
Sauce: Brun sukkeret i en gryde, tilsæt vineddiken og lad den koge lidt ind. Tilsæt halvdelen af brombærerne og lad dem koge op sammen med citronsaften. Tilsæt bouillonen og jævn med meizenamel rørt ud i lidt vand. Kog den godt igennem og sigt den. Pisk smørret i og smag til med salt og peber. Læg resten af bærrene i og lun dem i saucen.
Kog julesalten mør i vand med salt og citronsaft i ca 20 minutter. Tag salaten op, læg den i et viskestykke og pres vandet ud. Smelt smørret og lad det bruse op. Skær julesalaten igennem på den lange led og vend den i karamellen på panden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar