1½ kg ribbenssteg
2 spsk groft salt
4 laurbærblade
Rødbedesalat:
200 gram syltede rødbeder
1½ dl cremefraiche
1 spsk dijonsennep
1 spsk revet peberrod
Salt og peber
Rids stegen og gnid saltet godt ind i sværene og sæt laurbærbladene i den. Læg stegen i en bradepande og hæld vand ved. Steg den i ovnen ved 200 grader i ca 1½ time (kan også grilles i en weber, dog skal den have kortere tid). Er sværen ikke blevet sprød kan man give den en tur under grillen, men hold øje med den. Lad stegen hvile i ca 20 minutter inden den skæres ud.
Rødbedesalat:Rødbederne skylles godt, afdryppes, skæres i korte pjælker og balndes med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.
Server det med brunede kartofter og sauce eller til rugbrød ved julebuffen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar