(4 personer)
Dagen før:
Hæld 1 liter rødvin i en skål med salt og peber og tilsæt 1 parteret kylling. Lad den stå i køleskabet i ca 12 timer.
Næste dag:
1 kg blandede svampe
250 g røget bacon
1 spsk mel
2 spsk hønsefond (fra tern eller pulver)
4 skalotteløg
3 fed hvidløg
½ bund persille
3 spsk madolie
80 g smør
Salt og peber
Skral og hak skalotteløg. Skær bacon i tern. Tilbered hønsefonden. Varm olien i en gryde, og steg kyllingestykkerne i 5 minutter. Tag marinaden til side. Tilsæt bacon, løg og rør rundt og steg i 5 minutter. Tilsæt melet og lad det brune. Hæld marinaden i. Lad det koge ind i 15 minutter. Hæld hønsefonden ved og lad simre i 40 minutter.
Vask svampene under koldt vand og skær dem i halve. Hak hvidløget og vask og hak persillen. Når der er 20 minutter tilbage af stegetiden kommes svampene i. Steg de sidste 10 minutter på høj varme under omrøring. Tilsæt salt og peber, det hakkede persille og hvidløg.
Server med kartofler, ris eller kartoffelmos som man nu ønsker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar