onsdag den 13. februar 2013

Farsbrød med røget bacon

(4 personer)

500 g hakket kalv og flæsk
1 revet løg
1 æg
1 tsk paprika
½ spsk salt
1 spsk tørret oregano
1 nip revet muskatnød
1 tsk hakket masagascar peber
1 spsk hvedemel
2 pk bacon i skiver

Evt rygeflis hvis den skal grilles!

Tilbehør:
6-800 g kartofler
Savoykål, skåret i mundrette stykker

Pesto:
25 g mandler med hinde (gerne bagt i ovnen eller på panden)
1 fed hvidløg
20 g persille
1-2 dl olivenolie
25 g parmesan
citronsaft af en ½ citron

Rør alle ingredienserne sammen til farsbrødet. Lad farsen hvile 15 minutter inden baconen rulles om "brødet". Steg den i forvarmet ovn ved 200 grader i 40-50 minutter.

Grill: Læg farsbrødet på risten og ryg/steg det i ca 35 minutter.

Lad kødet hvile i 5-10 minutter inden servering.

Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand. Blancher kålen kort i kogende vand.

Smid ingredienserne i et morter eller foodprocesser til pestoen er færdig.Vend kartofler og kål med pestoen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar