(20-30 stk)
Jeg synes sådanne boller skal være lidt store i det, men det er jo en smagssag.
2 æg
2 pk gær
1 dl sukker
200 g margarine
½ l. mælk (prøv at erstatte det med surmælksprodukt eller danskvand)
ca 800 g mel
Bages i ovn ved 220 grader i 12 minutter
Smelt margarinen sammen med mælk over svag varme. Lad det blive "fingervarmt". Pisk æg og sukker let sammen med en gaffel. Smuldre gæren deri og hæld den lune væske ved. Rør til gæren er opløst og ælt derefter melet i lidt efter lidt. Dejen skal være lind, så hold tilbage med melet.
Hæver ½ time.
Lav bollerne i den størrelse du synes om. Hvis du synes kan du lade bollerne efterhæve, men jeg smider dem altid i ovnen når den er klar.
Pensel bollerne med pisket æg, ymer, yoghurt eller andet.
TIP: Prøv at blende et æble og brug mindre væde eller tilføj mere mel1
Ingen kommentarer:
Send en kommentar