(12 stykker)
Dej:
100 gram smør
125 gram mel
50 gram gramhamsmel
½ dl vand
Fyld:
200 gram grønkål
3 piskede æg
1/4 liter fløde
100 gram mild ost
½ tsk muskatnød
Salt og peber
100 gram hasselnødder
Bund: Smuldr smør og melet sammen og saml dejen med vandet. Lad den hvile i køleskabet i 30 mintter. Rul dejen ud, beklæd en tærteform og prik bunden med en gaffel. Tryk siderne godt til kanterne. Bag tærtebunden i ca 15 minutter ved 200 grader.
Fyld: Kog grønkålen i 5 minutter i letsaltet vand. Lad den dryppe godt af, lad den køle af og hak den mellemgroft. Pisk æg, fløde, ost, muskatnød, salt og peber sammen. Fordel fyldet i tærtebunden og drys med hakkede hasselnødder. Bag tærten færdig i ca 30 minutter ved 175 grader, til fyldet er stivnet.
En virkelig lækker tærte. Tak.
SvarSlet