fredag den 3. december 2010

Mandelskum med chokoladesauce og syltede appelsiner

(4 personer)

Syltede appelsiner:
2 appelsiner i skiver på ½ cm
200 gram sukker
½ liter appelsinjuice
1 vaniliestang

Chokoladesauce:
2 dl pisekfløde
75 gram mørk god chokolade

Mandelskum:
2 dl pisket fløde
150 revet marcipan
30 gram revet mørk chokolade
Dæk bunden af en gryde med sukkeret og læg appelsinskiverne taglagt ovenpå. Skrab indmaden ud af vaniliestangen og fordel den over appelsinskiverne. Drys atter et lag sukker over efterfulgt af appelsinskiverne og afslut med det sidste sukker. Dæk det til med bagepapir og lad gryden stå et par timer. Når der er trukket så meget saft ud af skiverne, at man forsikgtigt kan bringe dem i kog, lader man dem simre, til væsken er kogt helt ned og begyndr at blive mørkere. Tilsæt juicen og lad simre, til appelsinerne er helt møre.

Chokoladesauce: Fløde og chokolade varmes langsomt op under omrøring.

Mandelskum: Vend alle ingredienserne forsigtigt sammen og form straks 4 store "æg" med en ske og anret sammen med appelsiner og lun chokoladesauce.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar