(6 personer)
Dej:
3 dl mel
100 gram smør
1 dl hytteost
Fyld:
1 dl cremefraiche 38%
2 spsk mælk
4 æg
2 tsk sukker
Salt og peber
200 gram kogt skinke
150 gram tør ost (fx emmentaler)
400 gram grønkål
Dej: Rør mel og smør sammen og saml dejen med hytteost. Rul dejen ud og beklæd en tærteform. Stik huller i dejen med en gaffel og stil den køligt i ca 1 time. Forbag bunden ved 180 grader i ca 15 minutter.
Fyld: Rør cremefraiche og mælk sammen og pisk det i æggene. Krydr med salt og peber. Skær skinke og ost i terninger. Kog grønkålen i ca 5 minutter og lad den dryppe godt af. Hak den groft og rør den sammen med skinke og ost. . Fordel ud i tærtebunden og hæld æggemassen over. Bag tærten nederst i vonen ved 175 grader i ca 30 inutter eller til fyldet er stivnet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar