(8/10 stykker)
Mørdej125 g koldt smør
250 g mel
100 g flormelis
2 æggeblommer
Fyld
200 g valnødder (alternativt pecan)
50 g smør
150 g chokolade
2 dl ahornsirup, almindelig lys sirup kan også bruges
4 æg
1 tsk. vaniljeekstrakt
Skær smørret i mindre firkanter, og smuldr det med mel og flormelis.
Tilsæt æggeblommer og ælt hurtigt dejen sammen. Pak mørdejen ind i film, og læg den køligt i en halv times tid, inden du skal bruge den.
Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord
eller mellem to stykker bagepapir og bred den ud i en smurt tærteform.
Prik bunden med en gaffel, og forbag bunden i ca. 15 minutter, til den
er gylden i kanten. Lad den køle mens du laver fyldet.
Bred nødderne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ca. 6-8 minutter, til de er gyldne og begynder at dufte af nødder. Smelt smør og chokolade
over vandbad eller ved meget svag varme, pisk æg, vanilje og sirup
sammen, og bland det med chokolademassen. Hak nødderne groft og læg nødderne på den forbagte
tærtebund, og hæld derefter fyldet over og bag tærten i 30 minutter. Tærten er færdig, når overfladen er fast. Servér med vanilieis
Ingen kommentarer:
Send en kommentar