5 små æbler
350 g reven marcipan
3 æg
evt 1 tsk kanel
1,5 dl mælk
4 spsk hvedemel
4 spsk rørsukker
Mørdejstærtebund
100 g koldt økologisk smør
150 g hvedemel
2 Spsk rørsukker
1/2 sammenpisket æg, fra en
høne som har været glad.
Start med
tærtedejen:
Skær smøret
i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt æg og sukker. Saml dejen
hurtigt. Du skal ikke ælte dejen. Derefter stilles tærtedejen på køl i
en halv til en hel time eller du kan trygge den ud i en smurt tærteform og dermed spare noget tid. Prik huller i bunden med en gaffel.
Den revne
marcipan røres sammen med æg, mælk og hvedemel, 1 spsk sukker og evt
kanel. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Marcipanmassen fordeles på tærtebunden og æblerne skæres i tynde skiver. Læg æbleskiverne i et fint
mønster ovenpå massen. Til sidst drysses tærten med 3 spsk rørsukker –
sukkeret vil karamelisere fint på æbletærten når den bages.
Tærten
bages i ca. 30 min ved 175 grader, eller indtil æblerne bliver mørke i
kanten og marcipanmassen er gylden.
Kagen er god til kaffen eller som dessert med creme fraiche og evt friske bær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar