Står man alligevel og har ovnen/grillen tændt i så mange timer kan man lige så godt lave en stor portion og fryse ned!
Her brugte jeg:
2½ dl salt
1½ dl rørsukker
½ dl paprika (gerne røget)
½ dl barbecue krydderi
½ dl cayannepeber
½ dl chilipulver
1/4 dl spidskommen
2 øl
Bland det hele sammen og rul nakkefilerne ind i krydderierne så de er godt dækket. Stil stegene koldt pakket ind i en pose eller husholdningsfilm natten over. Jeg bruger ovnen til at starte med, så kl 7 om morgenen tænder jeg ovnen til 115 grader. Pak kødet ud og læg det i en bradepande med bagepapir i bunden. Stil det i ovnen. Efter 3 timer hælder jeg en hel øl ved og igen efter yderligere 3 timer.
Kl. 15 tænder jeg grillen. Fylder grillstarteren halvt og fordeler det i min to beholdere. Dette giver ca en temperatur på 115 grader. Samtidig har jeg haft noget træflies i vand som bliver lagt ovenpå mine briketter så det kan give en masse røg til kødet. Spar endelig ikke på det :) Ca 15.30 bliver kødet lagt på grillen og der står det i ca 2 timer, hvorefter det er klar til spisning.) Fonden fra bradepanden gemmes og hældes over kødet inden servering. (For en sikkerheds skyld så tjekker man lige temperaturen som skal være ca 91-93 grader)
Stik to gafler i og riv kødet fra hinanden. Kødet kan med fordel fryses og varmes ved svag varme med en god sjat æblejuice (ja du læste rigtig) Er også lækkert i et pitabrød fx.
Til dette spiser vi selvfølgelig (helst hjemmelavede) burgerboller og coleslaw :) samt en lækker barbecuesovs.
Ingredienser:
1 lille hvidkålshoved
4-6 gulerødder
2 spsk. Honning dijonsennep
1 dl æblecidereddike
3 tsk sellerisalt
2 spsk. sukker
½ tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber
Coleslaw dressing:
2 dl creme fraiche 18% (ekstra lækker hvis det er 38%) :)
2½ dl Hellmann’s ægte mayonaise
salt og peber
2-3 tsk. sukker
Tilberedning
- Snit hvidkålen fint
- Riv gulerødderne på rivejernet
- Bland kål og gulerod sammen.
- Rør marinaden sammen og bland kål og gulerødder i – jeg brugte en stor plastikpose
- Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
- Rør coleslaw-dressingen af ovenstående ingredienser – smagen skal selvfølgelig være let sødlig
- Frahæld og pres marinaden fra kålblandingen. Lad det endelig stå og dryppe af i et kvarters tid.Det skal nærmest føles tørt når man rør det sammen med dressingen ellers bliver det SURT SURT!
- Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.
- Pynt evt med lidt persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar