lørdag den 21. juli 2012

Jordbærkage

(6 små eller en stor tærteform)

Mørdej:
100 g koldt smør i tern
50 g flormelis
150 g hvedemel
1 æg

Mazarinmasse:
175 g revet marcipan
150 g sukker
100 g smør i tern
2 æg
50 g med

Vaniljecreme:
1 æg
15 g majsmel
Korn af 1 stang vanilje
2½ dl mælk
40 g rørsukker
2½ dl piskefløde

ELLER

Som jeg gør :) Køb Dr. Oetker kagecreme og lav den som anvist på pakken. Pisk en 1/4 l piskefløde og bland i den stivnede creme - vupti :)

Endvidere:
75 g mørk chokolade
500 g jordbær
evt. lidt flormelis
lidt smør til formene


Start med mørdejen:
Smuldre smøret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med ægget.(brug evt røremaskine) Lad dejen hvile i køleskabet i ca 1 time.

Rør imens mazarinmassen:
Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smør lidt af gangen og til sidst æggene efterfulgt af melet. (brug evt røremaskine)

Rul eller som jeg gør, tryk den kolde mørdej ud i en smurt tærteform. Hæld mazarinmassen ned i og stil den i ovnen ved 200 grader mellem 15-35 minutter afhængig af størrelse tærteform. Tærten er færdig når den er gylden på overfladen og massen er blevet fast. Lad den køle af!

Smelt chokoladen over vandbad og hæld det på tærtebunden. Lad det blive koldt.

Lav vaniljecremen: Pisk ægget sammen med majsmel i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, der den har fået en fast konsistens og sæt den til afkøling. Pisk fløden til skum og bland det i vaniljecremen. Fordel cremen over kagebundet og pynt med jordbær. Drys evt lidt flormelis lige inden servering

3 kommentarer:

  1. Et lille fif, bræk chokoladen ud i stykker og læg det på kagen lige når du tager den ud af ovnen, så smelter det af sig selv og du "sparer" en afkøling.

    SvarSlet
  2. En anden ting man kan gøre er at lægge pålægschokolade på lige når den kommer ud af ovnen :)

    SvarSlet