Ingredienser
- 4 blade husblas
- 50 g hvid chokolade
- 50 g mørk chokolade
- 1 dl Baileys
- 4 past. æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 3 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
Beskrivelse
- Pisk fløden let og sæt det I køleskabet
- Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Pisk æg og sukker meget grundigt til det er tykt.
- Hak den hvide og mørke chokolade fint og smelt det over vandbad.
- Kram husblassen fri for vandet.
- Smelt husblassen i en kasserolle (det går stærkt)
- Rør Baileys sammen med den smeltede husblas i en skål, efterfulgt af den smeltede chokolade
- Rør chokolade/Baileys-blandingen og æggeblandingen sammen.
- Hak det sidste mørke chokolade og vend det i.
- Vend flødeskummet i blandingen.
- Fordel moussen i glas eller en skål og lad det stå koldt i 6-8 timer. Eller lav den gerne dagen før.
- 1 lag i en kage på ca. 25 cm i diameter.
- Ved en diameter på 28 cm skal opskriften ganges 1½.
- Ved en diameter på 30 cm skal opskriften fordobles.
- Hvis den skal serveres i portionsglas afhænger antallet af størrelsen på glassene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar