fredag den 2. marts 2012

Luksus smørcreme - IMBC

Efter at have prøvet en del opsmøringsformer så bliver dette nu min favorit selv om den tager lidt længere tid at lave end de andre.Idet der er meget rørearbejde er det en klar fordel at have en køkkenmaskine til at gøre arbejdet :)


Ingredienser:

500 g sukker
1,5 dl vand
3 past. æggehvider
150 g flormelis
750 g smør
1 tsk vanille- eller citronaroma (eller hindbær, hvis det er med den på)
evt. farve

Sådan gør du:

Sukker og vand kommes i en gryde og koges indtil 120 grader - det tager en 5-10 minutter, indtil der kommer store bobler. Men tjek temperaturen med et madtermometer.
Imens piskes æggehviderne indtil de danner bløde spidser. Så tilsættes flormelis og der piskes videre til en hård marengs, ca. 5 min.
Mens der stadig piskes ved høj hastighed hældes den kogende sirup nu ned langs kanten af skålen med hviderne i en tynd stråle. Når al sirup er tilsat piskes videre indtil cremen er kølet af, ca. 10 minutter. Så tilsættes smørret lidt ad gangen, og til slut aroma og evt. farve - og voilà, cremen er færdig.

Dette giver en meget stor portion men kan med fordel fryses ned til en anden gang :)

 Alternative smagsvarianter:

  • 2-4 spsk Likør / spiritus per 480 ml IMBC (fx Kalhua smager fantastisk)
  • 60-85 g let afkølet mørk chokolade per 240 ml IMBC
  • 2 spsk pulverkaffe opløst i 2 spsk vand per 720 ml IMBC
  • 60 ml hindbær puré per 480 ml IMBC
  • 60 ml lemoncurd per 480 ml IMBC
  • Orange olie eller lime olie

1 kommentar: