Billedet er lånt fra nettet |
50 g. pas. æggehvide
½ tsk. lagereddike
150 g. sukker
0,5 dl. vand
TIP: Farv det evt med pastafarve, tilføj fx jordbæraroma eller giv det lidt smag ved hjælp af syltetøj. En køkkenmaskine vil være til stor hjælp, da der skal piskes længe!
Pisk æggehviderne stive, tilføj eddike
og kom evt. jordbærmarmelade/aroma og farve ved, hvis det fx skal være lyserødt. Kog sukker og vand i en gryde og lad det koge et par minutter til det tykner en smule og får "store" hvide bobler. Hæld sukkerlagen langsomt i æggehviderne, mens der stadig piskes. Bliv ved med at piske i ca. 15-20 minutter indtil guffen er stiv, skinnende og lækker. Hæld det i en bøtte med låg og stil det koldt. Kan laves et par dage i forvejen, men hvor længe det kan holde sig, ved jeg ikke. Her har det stået i max 2 dage på køl, før det var spist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar