søndag den 4. september 2016

Chili-marmelade med bid i.

Har man endnu ikke prøvet dette, så er det vist på tide. Det smager så godt – med bid. sødme og en god efterbrænder, og det passer forrygende til flere ting, end man lige går og tror. Det kan spises til koldt kød, i sandwich og ost - Brie er SÅ lækkert.


- 500 g rød peberfrugt
- 300 g chilier efter eget valg.
- 1 kg sukker
- 3 dl æbleeddike
 - Rød Melatin (se vejledningen på posen)

Rens peberfrugter og chilier (HUSK handsker). Hak peberfrugter og chili groft i en minihakker og hæld dem i en gryde sammen med sukker og eddike. Bring det i kog og lad det simre i 10 min. Tag det af varmen og blend det med fx en stavblender. Bring det i kog igen og lad det simre yderligere 10-20 min. Smag på det, måske skal det have lidt mere sukker. Husk også at smagen forstærkes jo længere tid den står. Hæld marmeladen på skoldede og atamonskyllede glas.

Opbevar glassene koldt og mørkt og brug dem evt som værtindegave :)  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar