(200 grader og ca. 20-25 minutter, til det begynder at få farve)
Tænd ovnen
8-12 tykke skiver rugbrød
2 dl havregryn
½-1 dl. Solsikkekerner (kan undlades)
1 dl. Kokosmel (kan undlades)
Div. Nødder: (3
dl.)
·
Mandler
·
Valnødder
·
Hasselnødder
·
Pecannødder
·
Cashew
nødder
·
Eller
køb en pose blandet nødder.
Sirup
og/eller honning – plus rapsolie (bare neutral i smag) Ved stor portion bruger jeg lidt brun farin.
Diverse
tørret frugt:
·
Rosiner
·
Blandet
pose med diverse tørret frugt.
·
Tranebær
Mængderne kan justeres efter hvad man
har og hvad man kan lide. Jeg laver det i dag på slump og stort set kun med havregryn, MASSER af rugbrød (gerne solsikkerugbrød fra bageren), olie og honning/sirup. Jeg laver mindre bøtter med ristede nødder, som jeg tilsætter alt efter humør og det samme gælder tørret frugt.
Man kan også bruge hørfrø, sesamfrø,
byggryn, boghvedeflager, figner i små stykker, græskarkerner, hirseflager,
kakao, kanel, chokolade stykker – kun fantasien/smagsløgene sætter grænser.
Rist rugbrødet sprødt på en
brødrister. Hak det i en mini-hakker, så der er både store og små stykker
(gøres over et par gange) Hæld det over i en skål
Hak nødderne
groft i mini-hakkeren, så der både er store og små stykker (det går ret
hurtigt, så pas på det ikke får for meget, så det bliver til mel)
Tilføj de hakkede mandler, havregryn, kokosmel og
solsikkekerner til skålen. Bland det godt sammen og hæld 1 dl neutral olie
over. Hvis det skal sødes (smager bedst når det bliver ristet med), skal du
bruge ca. en dl. Sirup (honning lidt mere, men sirup er nu bedst), alt efter
hvad du synes.
Vend det hele sammen og spred det ud på en bageplade belagt
med bagepapir. ”Bages” i ovnen i ca. 15 min, vend det et par gange og fordel
det igen ud på bagepapiret, hvorefter det står resten af tiden. Tag pladen ud
af ovnen og lad det blive koldt, hvorefter den tørrede frugt tilsættes inden
det hældes på en tæt beholder.
Note: Det kan godt være det føles ”vådt” og ikke knasende sprødt, efter de 25 minutter. Men bare rolig, efterhånden som det køler, bliver det til knas.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar