75 g valnødder
1 stor appelsin (saften)
4 æggeblommer
75 g sukker
2½ dl piskefløde
Appelsinsalat:
50 g sukker
50 g valnødder
4 appelsiner (skal fra 2 og lameller fra 4)
Valnødderne hakkes, og saften fra appelsinerne hældes over. Det trækker i et par timer. Æggeblommer og sukker piskes sammen. Fløden piskes let. Valnødderne, æggemassen og fløden blandes, og det kommes i forme og fryses. Efter ca 2-3 timer i fryseren er det vigtigt der bliver rørt i isen, da nødderne ellers vil falde til bunds!
Appelsinsalat: Sukkeret smeltes på en pande. Valnødderne kommes i og vendes rundt, til de er karamelagtige. Valnødderne hældes på et stykke oliesmurt bagepapir og afkøles. Valnødderne snittes fint og blandes med fint snittet appelsinskal og appelsinstykker. Anretning: Valnøddeisen skæres i skiver og pyntes med appelsinsalaten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar