søndag den 7. juni 2015

Luksus bløddejs pizzasnegle


(24 stk.)

Dejen:
75 g gær
1 dl mælk 

2 dl yoghurt, ymer eller kærnemælk
150 g smør (ikke helt blødt og ej heller køleskabskoldt, sådan midt imellem)
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
225 g mel
225 g. pizzamel (Kan undlades og bare bruge 500 g. hvedemel)
1 spsk. koncentreret tomatpuré


TIP:
  1. Prøv evt lidt basilikum eller oregano i dejen
  2. Erstat det traditionelle med pesto og kylling
  3. Erstat det traditionelle med tacosauce, kylling, oliven
  4.  Prøv hytteost i dejen - 1 dl yoghurt, 2 dl hytteost, 1 dl mælk 
  5.  Prøv 1 dl revet ost i dejen (emmentaler el. gratinering) Tilføjes sammen med tomatpuré.
  6. 2 håndfulde revet gulerod eller squash. Det et blevet en fast ingrediens her hos mig og skal tilføjes sammen med tomatpuré. Vær ikke bange for at bruge squash, hvis man børn med skræk for grønne madvarer ( fx broccoli, ærter, squash, spinatpasta osv), for det ses stort set ikke når de er bagt. De giver fugt, som er godt hvis de skal fryses eller spises kolde. OBS: Der skal mere mel i, så tilføj en smule af gangen, indtil dejen slipper skålen. skålen. 
  7. Lad dem køle lidt efter bagningen og put dem i en frysepose mens de stadig er lune.
  8. "Nybagte" - også dagen efter? Så kan man med fordel lune dem 30 sekunder i en mikroovn
  9. Bag dem evt. i en bradepande: Stil dem tæt med et LILLE mellemrum imellem hver. De vil ved bagningen hæve, så de hænger sammen og man vil på en del af dem, have en "skorpe" som i en  indvendig bolle.

Gæren røres ud i mælken og tomatpure tilføjes. Resten af ingredienserne tilføjes (Tilbagehold 50 g. pizzamel) og der æltes godt, så smøret bliver fordelt ordentligt. En røremaskine er klart en fordel. Dejen skal kun hvile et par minutter, hvorefter den deles i tre. Hver kugle rulles ud til en firkant ca. 24x30cm, der smøres med ketchup, tomatpuretomatpure, pizzasauce efter eget valg. Fyldet (fx Skinke og ost) fordeles, der rulles sammen på den lange led og skæres i 8 stykker.
Den løse "flap" foldes ind under sneglen, der sættes på en bageplade og trykkes lettere flad.

Lad sneglene hæve i 20 minutter, og bag dem i en forvarmet ovn 230 grader varmluft i cirka 10 minutter

Hurtig Pizzasauce:
Hæld resten af tomatpureen i en skål, som tåler microovn, tilføj 2 fed hvidløg i store stykker, 1 hakket rødløg, 2 spsk. olie, 1 stor spsk. Honning, 10 cherrytomater eller 1-2 store i store stykker, lidt salt, peber, basilikum og oregano efter egen smag. Dæk skålen til og smid den i microovnen i 3-4 minutter. Blend det og du har en lækker tomatsauce :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar