3 dåser tun (2 i olie og en i vand og ellers 50-50)
1½ dl. Cremefraiche 18%
1½ dl. Cremefraiche 38%
4 blade husblas
Saft fra en ½ citron
Salt, peber og cayannepeber (knivspids)
(Cremefraichen kan erstattes med fromage frais, kvark eller fromage blanc, men den er bedst som ovenstående)
Fyld en skål med koldt vand og læg husblassen ned, så de er helt dækket. Lad dem ligge til de er helt bløde (ca 10 minutter). Dræn tunen i en sigte og findel det med en gaffel. Rør cremefraichen sammen med salt, peber og cayannepeber. Smag til og rør tunen i. Pres vandet af husblasen og smelt det i en lille gryde med citronsaften. Det går hurtigt, så gå ikke fra det. Tag gryden af og tag 2 spsk af tunblandingen og rør det ned i. Hæld det nu ned i tunblandingen og rør det godt sammen MED DET SAMME. Smag til med evt mere citronsaft, salt og peber. Hæld det i en form eller skål og stil det koldt et par timer.
PYNT: Med rejer, citronskiver, salat, agurk,
tomater eller hvad du nu synes. Rør evt. en dressing af cremefraiche med dild
og purløg. Lun et flutes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar