En lakseside
1 spsk salt
1 spsk sukker
2 spsk honning
2 spsk citronsaft
Citronpeber
Hvidløgspeber
Mandelflager
Lakseside (eller stykker) duppes tør og drysses med lige dele salt
og sukker i et jævnt lag over hele overfladen. Fisken stilles på køl i
minimum 1 time. Pas på, den kan væske en del, så sørg for at den er i et fad eller lignende.
Gør cirka 2 håndfulde røgetræ vådt ved at stille det i en skål med vand.
Skyl laksesiden under den kolde hane og dup den tør.
Placer laksen i en foliebakke eller på et stykke sølvpapir (Evt. lagt dobbelt), hvor kanten er foldet op.. Rør ingredienserne godt sammen, smag det til og hæld det over laksen, efterfulgt af mandlerne.
Hæld vandet fra træflisen og lad det dryppe godt af. Lav en pakke af stanniol (kun et lag grillfolie) og put træflisen i. Prik huller hele vejen rundt.
Tænd grillen og ved 200 grader, ligger man pakken med træflis under risten, direkte på yderste brændere (den midterste skal være slukket). Sænk temperaturen, så den har 100-125 grader (absolut ikke højere).
Placer laksen (stadig i foliebakke/på sølvpapir) på en rist. Lad den stå i 20-25 minutter eller indtil laksen føles fast. I tykkeste ende skal laksen være 47 grader. Hvis der kommer små hvide klatter ud af laksen, så ER DEN FÆRDIG. Skal helst af lige før dette stadie.
Nyd laksen kold i en salat eller i en sandwich. Eller server den med det sammen i en pastaret med spinat og fløde.
TIP: Man behøver ikke krydre laksen ret meget. Jeg tog hvad jeg lige havde, men drys evt. en finthakket chili over eller lav en hvidløgsolie af fx citronolie og presset hvidløg.
Erfaring efter 1. forsøg på en gasgrill, må være at jeg skal prøve røgsmuld næste gang. I 3. forsøg vil jeg prøve rygeflis igen, men i en lille foliebakke, som står på risten i den ene side. Rygeflis virker kun ved god varme, så jeg vil prøve at lægge en enkelt briket i hjørnet af bakken, som så tænder flisen. Måske skal bakken dækkes med stanniol med huller i - det må tiden vise.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar