fredag den 3. juli 2015

Grøn kartoffelsalat

(4 personer)

En pose babykartofler koges (ca 1 kilo)

I mens røres der en marinade af: ca 1 spsk æbleeddike (eller alm hvidvinseddike), 4 spsk smags neutral olie, 1 lille tsk dijonne sennep, 1 lille fed presset hvidløg, 1 spsk hvidløgspeber, 1 tsk salt. Dette er mål på slump, så smag dig frem.

Snit 3-5 asparges, 1-2 forårsløg, 1 lille rødløg, 1 håndfuld persille og en mindre håndfuld frisk timian.

Når kartoflerne er kogte, skæres de største over i mindre stykker, mens de er varme. Rør marinaden over med det samme og lad dem trække på køl i et par timer eller som jeg i et kvarter, hvorefter jeg rørte resten af ingredienserne i. Spiste den lun og bliver ikke sidste gang der laves noget lign. Resten spiste vi koldt dagen efter. Der havde kartoflerne trukket og de var lækre. Min mand mente dog, de var bedst lune, men det er jo en smagssag.

Kartoflerne nød vi til grillet kalkunspyd, majskolber, hvidløgs aioli og lune naanbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar