Ingredienser:
- 1 ærtestørrelse gær
- 4 dl vand
- 8 dl hvedemel
- 2 tsk salt
Krydderolie
- 1 dl olie
- 25 gram friske krydderurter.
- 2 fed hvidløg
- 5 gram salt (1 lille tsk fuld)
(Her brugte
jeg hvad jeg havde: Persille, hvidløg, tørret rosmarin, og citronolie og
hvidløgsolie.)
- Hæld olie, grofthakket hvidløg og krydderurter op i en gryde og varm det op (skal egentlig bare lige lunes). Lad det stå og trække i mindst en halv time eller til du skal bruge det. Så trækker kryddersmagen ned i brødet sammen med olien.
- Bland alle ingredienser sammen og lad dejen hæve i 10-12 timer.
- Hæld den ud på et meldækket bord. Fold den og rul den sammen til en kugle.
- Kom kuglen op på en bradepande (høj kant) med bagepapir. Kan med fordel være en bradepande med høj kant, så krydderolien ikke løber ud i ovnen.
- Smør dine hænder ind i godt med olie, og klap dejen indtil der er olie over det hele. Det forhindrer dejen i at tørre ud imens den hæver, og brødet bliver mere luftigt.
- Lad det hæve i 1½ time.
- Stik huller i dejen med fingrene og kom krydderolien på med en ske. Fordel det godt.
- Kom til sidst saltet på.
- Lad det hæve en ½ time mere.
- Bages i 20-25 minutter ved 200 grader varmluft. Indtil det er godt brunt.
TIP: Jeg vil klart anbefale at bage det på en pizzasten på grillen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar