tirsdag den 5. januar 2016

Luftige flutes

Billedet er lånt fra nettet.
Dette er nogle lette og luftige flutes. Og de giver derfor ikke så meget mæthed.

Ingredienser: (6-8 stk)

3 dl mælk eller yoghurt naturel/A38
25 g gær
3 spsk. olie
1½ tsk. salt
ca. 450 g mel
1 sammenpisket æg til pensling og drys efter ønske. 

Sådan gør du:
  1. Hæld den lunede mælk over smuldret gær, olie og salt i dejskålen. Pisk omkring halvdelen af melet i væsken, og ælt derefter så meget mel i dejen, som den kan tage. Den skal være smidig, men ikke klistret. Lad den hæve en god halv time.
  2. Slå dejen ned og del den. Form dejen til flute ved at klappe den ud i en firkant, der rulles stramt sammen, glattes og lægges til efterhævning. Fortsæt til al dejen er brugt, dæk brødene til, og lad dem efterhæve ca. 25 min.
  3. Pensl dem med æg, og drys efter smag. Giv hvert brød 2 dybe, lange snit med en kniv, og stil dem straks i ovnen på øverste rille. Bages ca. 13 min. ved 210 gr.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar