onsdag den 25. marts 2020

Koldhævede boller



Disse boller kan koldhæve i køleskabet natten over eller stå på køkkenbordet i 10-12 timer. I dejen kan der tilføjes, revet squash eller gulerødder, kerner, spinat, rosiner.... ja, kun fantasien sætter grænser. Andre melsorter kan ligeledes bruges, bare husk at jo tungere melsort man bruger jo mindre luftige bliver de. Tilføjer man squash eller gulerødder, skal der bruges lidt mere mel, da disse afgiver væde. Bollerne minder lidt om ciabattaboller.

6-8 stk.

5 gram gær
6 dl lunken vand
3 tsk salt
1 tsk honning eller sirup
12 dl manitoba hvedemel eller alm hvedemel

Rør gær og vand sammen med en gaffel. Tilsæt resten og rør fortsat med en gaffel. Dejen er lind, men det skal den være. Stil den til hævning natten over eller på køkkenbordet. I køleskabet kan den holde sig i flere dage, så man kan nøjes med at bage det antal man har lyst til :)

Tænd ovnen på 225 grader (varmluft). Lad bagepladen være i oven. Når pladen er varm tages den ud og dejen fordeles på pladen med 2 spiseskeer. Sæt i ovnen og lad bage i cirka 12-18 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar