onsdag den 21. december 2016

Bailey mousse

Super lækker dessert eller brug den i kage. Se mængder nederst på siden.
Ingredienser
  • 4 blade husblas
  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 dl Baileys
  • 4 past. æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
Beskrivelse
  1. Pisk fløden let og sæt det I køleskabet
  2. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
  3. Pisk æg og sukker meget grundigt til det er tykt.
  4. Hak den hvide og mørke chokolade fint og smelt det over vandbad.
  5. Kram husblassen fri for vandet.
  6. Smelt husblassen i en kasserolle (det går stærkt)
  7. Rør Baileys sammen med den smeltede husblas i en skål, efterfulgt af den smeltede chokolade
  8. Rør chokolade/Baileys-blandingen og æggeblandingen sammen.
  9. Hak det sidste mørke chokolade og vend det i.
  10. Vend flødeskummet i blandingen.
  11. Fordel moussen i glas eller en skål og lad det stå koldt i 6-8 timer. Eller lav den gerne dagen før.
 Mængde:
- 1 lag i en kage på ca. 25 cm i diameter.
- Ved en diameter på 28 cm skal opskriften ganges 1½.
- Ved en diameter på 30 cm skal opskriften fordobles.

- Hvis den skal serveres i portionsglas afhænger antallet af størrelsen på glassene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar