lørdag den 3. september 2016

Spinat -frokostboller

Hvor mange der bliver afhænger af hvad man laver af dejen.
Jeg fik i dag 4 runde og 3 aflange sandwich og 7 alm runde boller.

250 g. frisk spinat (den store pose i supermarkeder - ser ud af meget)
75 g. gær
1 tsk salt
3 tsk honning/sirup
3 dl mælk
3 dl yoghurt naturel (kærnemælk el anden slags yoghurt med fx banan og pærer kan også bruges)
4 dl FINT fuldkornshvedemel
2 dl durum mel
Ca 4-6 dl hvedemel tips 00

Mælk til pensling

Rør yoghurt og gær sammen. Blend spinaten sammen med lidt mælk, over flere gange, i en minihakker og hæld det i gærblandingen. Tilføj det resterende, men tilbagehold noget af melet. Det er meget forskelligt hvor meget mel der skal bruges, da spinat også indeholder væde. Dejen skal være klistret og hænge fast på hænderne, men heller ikke så klistret at bollerne "flyder ud" under hævningen. Lad den hæve en halv times tid eller længere. Gnid hænderne i olie og drys lidt mel på bordet. Form dejen til boller eller hvad man nu synes. Læg dem på en bageplade belagt med bagepapir. Og lad dem hæve under et viskestykke i en halv til hel time. Pensl med lidt mælk og bag dem i forvarmet ovn på 200 grader i 12-15 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar